Therapeut

Therapeut: Karel van Nimwegen

 

Heel graag en met plezier doe ik mijn werk als therapeut. De toegevoegde waarde van deze therapie vind ik in de helderheid, warmte en de effectiviteit ervan. Dit baseer ik zowel op wat ik als therapeut ervaar met mijn cliënten, alsmede wat ik als cliënt ervaren heb. Mindfulness ervaar ik hierbij als een waardevolle aanvulling voor een aanwezige en open blik.

Mijn leven is niet anders dan dat van jou, in de zin van soms lastig om met tegenvallers of nieuwe uitdagingen om te kunnen gaan en soms ook lastig te doen wat ik intrinsiek wil. Zo is het vallen en weer opstaan, veelal met hernieuwd inzicht om weer verder te kunnen, en dat is ook waarom ik dit werk doe. Het op verschillende gebieden ‘vrijheid en aanwezigheid’ weer te her-ontdekken, om vervolgens te doen of aan te geven wat mij werkelijk past. Ik ervaar dit regelmatig als een  verademing.

Niet altijd heb ik als therapeut of coach gewerkt, maar wel altijd met mensen. Eerst als verkoper van reizen en later als manager. Daarna als personeelsfunctionaris coach van trainees. In 1999 ben ik  gestart met loopbaansupport voor coaching en loopbaanoriëntatie. In 2005 kwam hartsupport erbij als praktijk voor het wat diepere werk: therapie en mindfulness, wat ik nu voornamelijk doe.

Qua opleiding ben ik een bezig bij. Ik doe dit veelal met plezier en merk dat mijn ontwikkeling zich hierdoor steeds weer verdiept en verbreedt. Waaronder: Sociale bedrijfskunde (wo), Marketing, Coaching, Transpersoonlijke therapie, Gestalttherapie, Mindfulness, Retraites, Emotional Focused couple Therapy (EFcT), PSBK, Toegepaste Psychologie (P), Individuel, Ancestral and Collective healing (Thomas Hübl) en Somatic Experiencing (traumatherapie) van Peter Levine.

karel van Nimwwegen, therapeut

“Nieuwe manieren in jezelf ontdekken voor omgang met wat lastig is. Dit wordt veelal als een verademing en een verrijking ervaren”

Karel van Nimwegen