Therapeut

Therapeut: Karel van Nimwegen

Heel graag en met veel plezier doe ik mijn werk als therapeut. De toegevoegde waarde van deze therapie is de effectiviteit en de warmte ervan. Dit baseer ik op wat ik als therapeut ervaar met mijn cliënten en wat ik ook zelf als cliënt ervaren heb. Mindfulness, voor een aanwezige open blik, ervaar ik hierbij als een waardevolle aanvulling.

Mijn leven is niet anders dan dat van jou, in de zin van soms lastig om met tegenvallers of nieuwe uitdagingen om te gaan en soms ook lastig te doen wat ik werkelijk wil. Zo is het vallen en weer opstaan, veelal met hernieuwd inzicht om weer verder te kunnen, en dat is ook waarom ik dit werk doe. Het op velerlei gebieden te her-ontdekken hoe fijn het is om vanuit ‘vrijheid en aanwezigheid’ te beseffen en vervolgens te doen wat mij werkelijk past. Ik ervaar dit steeds weer als een verademing en blijheid!

Ik heb niet altijd als therapeut of coach gewerkt, maar wel altijd met mensen. Eerst als verkoper van reizen, toen als officemanager, als manager. Dan als personeelsfunctionaris en coach van trainees. Vervolgens in 1999 gestart met loopbaansupport, mijn eigen coachingpraktijk, en daarna in 2005 hartsupport als praktijk voor therapie en mindfulness.

Qua opleiding ben ik een bezig bij. Ik ben altijd wel aan het leren/studeren geweest en ben het nog. Ik doe dit veelal met plezier en merk dat mijn ontwikkeling zich hierdoor steeds weer verdiept en verbreedt. Waaronder: Sociale bedrijfskunde (wo), marketing, Coaching, Transpersoonlijke therapie, Gestalttherapie, Mindfulness, Retraites, EMDR, Emotional Focused couple Therapy (EFcT), Toegepaste Psychologie, PSBK, SE Trauma.

“Nieuwe manieren in jezelf ontdekken voor omgang met wat lastig is, is veelal een verademing en een verrijking”

Karel van Nimwegen