Therapeut

Therapeut: Karel van Nimwegen

Heel graag en met plezier doe ik mijn werk als therapeut. De toegevoegde waarde van deze therapie vind ik de helderheid, effectiviteit en de warmte ervan. Dit baseer ik zowel op wat ik als therapeut ervaar met mijn cliënten, alsmede en wat ik zelf als cliënt ervaren heb. Mindfulness voor een aanwezige open blik, ervaar ik hierbij als een waardevolle aanvulling.

Mijn leven is niet anders dan dat van jou, in de zin van soms lastig om met tegenvallers of nieuwe uitdagingen om te gaan en soms ook lastig te doen wat ik werkelijk wil. Zo is het vallen en weer opstaan, veelal met hernieuwd inzicht om weer verder te kunnen, en dat is ook waarom ik dit werk doe. Het op verschillende gebieden ‘vrijheid en aanwezigheid’ weer te her-ontdekken, om vervolgens te doen of aan te geven wat mij werkelijk past. Ik ervaar dit steeds weer als een verademing.

Niet altijd heb ik als therapeut of coach gewerkt, maar wel altijd met mensen. Eerst als verkoper van reizen, toen als officemanager en als manager. Daarna als personeelsfunctionaris en coach van trainees. Vervolgens in 1999 gestart met loopbaansupport mijn eigen coachingpraktijk en in 2005 hartsupport erbij als praktijk voor het wat diepere werk: therapie en mindfulness.

Qua opleiding ben ik een bezig bij. Altijd ben ik wel aan het leren/studeren geweest en ben het nu ook. Ik doe dit veelal met plezier en merk dat mijn ontwikkeling zich hierdoor steeds weer verdiept en verbreedt. Waaronder: Sociale bedrijfskunde (wo), marketing, Coaching, Transpersoonlijke therapie, Gestalttherapie, Mindfulness, Retraites, EMDR, Emotional Focused couple Therapy (EFcT), PSBK. Actueel zijn: Toegepaste Psychologie, Somatic Experience (SE) Trauma.

“Nieuwe manieren in jezelf ontdekken voor omgang met wat lastig is, is veelal een verademing en een verrijking”

Karel van Nimwegen