Over hartsupport

Over hartsupport

Als praktijk voor Gestalttherapie (individueel, relatie, groep) is hartsupport actief bij het ondersteunen van psychosociale en emotionele problemen. Er wordt dan ook gewerkt met diverse vormen van therapie. Naast Gestalttherapie en Mindfulness, wordt gewerkt met Somatic Experience (traumatherapie), Cognitieve oefeningen en Emotional Couple Therapy (relatietherapie).

Hartsupport is in 2005 ontstaan naast Loopbaansupport. Met name om het proces van ‘onderzoeken en oplossen’ van dieperliggende oorzaken bij emotioneel-mentale problemen. Dit blijkt van toegevoegde waarde omdat er zo aan oorzaken kan wordt gewerkt, die veelal onbewust doch zeer bepalend kunnen zijn voor ons gedrag.

Naast de therapeutische begeleiding kan mindfulness als beoefening zinvol zijn. Cliënten kunnen zichzelf dankzij dit hulpmiddel met meer gemak serieus nemen en zichzelf opvangen zodra het wat lastiger is of wordt.

Kenmerkend bij de benadering en aanpak van Hartsupport, zijn de open houding, focus op wat er is en de bereidheid om de cliënt zijn eigen ‘wijze’ te laten ontdekken.
Daarnaast wordt een gerichte aanpak en instrumentarium ingezet om die ‘eigen wijze’ ook daadwerkelijk vorm te kunnen geven.

Werken aan wat je lastig vindt, in een fijne omgeving.

Reviews cliënten

Kirsten

“Karel heeft mij leren zien hoe ik kan handelen door mijn gevoel in mijn lijf serieus te nemen. Karel zet je stil bij het moment waar je van nature aan voorbij gaat. Je bent is IK geworden. Ik wens iedereen een psychotherapeut als Karel toe. Fijnzinnig en doortastend. Voor nu en nog eens”.

Kirsten
Hartsupport | Loopbaansupport
2016-10-06T09:07:48+02:00
“Karel heeft mij leren zien hoe ik kan handelen door mijn gevoel in mijn lijf serieus te nemen. Karel zet je stil bij het moment waar je van nature aan voorbij gaat. Je bent is IK geworden. Ik wens iedereen een psychotherapeut als Karel toe. Fijnzinnig en doortastend. Voor nu en nog eens”. Kirsten

M Bles

“Sinds enkele jaren kom ik met enige regelmaat voor therapeutische sessies bij Karel (van Nimwegen). Ik ervaar hem als een veilig en oprecht betrokken mens. Karel geeft mij als cliënt het gevoel dat alles van mij er mag zijn. Hij geeft mij ruimte om mijn emoties te uiten en is daarbij zonder oordeel aanwezig. Ik beschouw hem als een gids: tijdens een sessie “ziet” hij waar het om gaat, legt verbanden en helpt mij op die manier om tot nieuwe inzichten te komen. Dat doet hij met geduld, warmte en humor als het past. Voor mij is het voelbaar dat hij uit ervaring weet waar hij het over heeft. Wat ik bijzonder waardeer in hem is zijn eerlijkheid wanneer hij mee zoekt naar wat er bij mij speelt.

M. Bles
Hartsupport | Loopbaansupport
2016-10-06T09:08:48+02:00
“Sinds enkele jaren kom ik met enige regelmaat voor therapeutische sessies bij Karel (van Nimwegen). Ik ervaar hem als een veilig en oprecht betrokken mens. Karel geeft mij als cliënt het gevoel dat alles van mij er mag zijn. Hij geeft mij ruimte om mijn emoties te uiten en is daarbij zonder oordeel aanwezig. Ik beschouw hem als een gids: tijdens een sessie “ziet” hij waar het om gaat, legt verbanden en helpt mij op die manier om tot nieuwe inzichten te komen. Dat doet hij met geduld, warmte en humor als het past. Voor mij is het voelbaar dat hij uit ervaring weet waar hij het over heeft. Wat ik bijzonder waardeer in hem is zijn eerlijkheid wanneer hij mee zoekt naar wat er bij mij speelt. M. Bles

Antoinette

“Na mijn cursus Mindfulness bij Karel , ben ik niet meer weg gegaan……. Karel helpt met alledaagse grote en kleine problemen waar iedereen wel eens tegenaan loopt (of al jaren mee rondloopt). Hij is betrokken en helpt mij problemen/situaties snel inzichtelijk te maken, waardoor het een heel stuk gemakkelijker wordt om er mee om te gaan. Het maakt mijn leven rustiger en overzichtelijker waardoor ik mij zelfverzekerder en gelukkiger voel.”

Antoinette
Hartsupport | Loopbaansupport
2016-10-06T09:09:39+02:00
“Na mijn cursus Mindfulness bij Karel , ben ik niet meer weg gegaan……. Karel helpt met alledaagse grote en kleine problemen waar iedereen wel eens tegenaan loopt (of al jaren mee rondloopt). Hij is betrokken en helpt mij problemen/situaties snel inzichtelijk te maken, waardoor het een heel stuk gemakkelijker wordt om er mee om te gaan. Het maakt mijn leven rustiger en overzichtelijker waardoor ik mij zelfverzekerder en gelukkiger voel.” Antoinette

Danielle

“(..) Tijdens een moeilijke en zeer emotionele periode die ik doormaakte, had ik behoefte aan een therapeut die mij aan de hand nam en mij weer helder kon laten denken. Karel is een bijzondere man, bij wie ik mij snel op mijn gemak voelde en die stapje voor stapje mijn diepste gevoelens liet onderzoeken zodat duidelijker werd welk pad ik ging bewandelen. Karel creëert een fijne en rustige sfeer (zowel in individuele als in groepssessies). Hij kijkt naar je met mededogen en is vrij van oordeel. Ik heb mij zeer veilig en gehoord gevoeld in deze kwetsbare fase".

Daniëlle
Hartsupport | Loopbaansupport
2016-10-06T09:11:06+02:00
“(..) Tijdens een moeilijke en zeer emotionele periode die ik doormaakte, had ik behoefte aan een therapeut die mij aan de hand nam en mij weer helder kon laten denken. Karel is een bijzondere man, bij wie ik mij snel op mijn gemak voelde en die stapje voor stapje mijn diepste gevoelens liet onderzoeken zodat duidelijker werd welk pad ik ging bewandelen. Karel creëert een fijne en rustige sfeer (zowel in individuele als in groepssessies). Hij kijkt naar je met mededogen en is vrij van oordeel. Ik heb mij zeer veilig en gehoord gevoeld in deze kwetsbare fase". Daniëlle

Joke

“Karel geeft me de tijd om aan te komen. Niks is gek. Ik ervaar hem met zijn uitnodigende houding als respectvol, zorgvuldig en aandachtig. Er gaat rust van hem uit en daarnaast stevigheid. Humor is zijn kracht. Soms woon ik in mijn hoofd. Als ik bij Karel geweest ben voel ik mijn lichaam weer meer”.

Joke
Hartsupport | Loopbaansupport
2016-10-06T09:11:44+02:00
“Karel geeft me de tijd om aan te komen. Niks is gek. Ik ervaar hem met zijn uitnodigende houding als respectvol, zorgvuldig en aandachtig. Er gaat rust van hem uit en daarnaast stevigheid. Humor is zijn kracht. Soms woon ik in mijn hoofd. Als ik bij Karel geweest ben voel ik mijn lichaam weer meer”. Joke

Ines

"Ik ben wel wijzer maar vooral vrijer geworden dit seizoen! dank je wel!"
groetjes van Ines"
Hartsupport | Loopbaansupport
2018-04-18T14:29:30+02:00
"Ik ben wel wijzer maar vooral vrijer geworden dit seizoen! dank je wel!" groetjes van Ines"
0
0
Hartsupport | Loopbaansupport