Coaching

Coaching

 

Herken je jezelf in vragen, zoals: waar ben ik eigenlijk mee bezig, doe ik de dingen wel juist, past dit mij nog, hoe ga ik om met mijn medewerker(´s), word ik hier nog blij van, kan ik dingen ook anders doen, moet ik dit nog willen, past iets anders mij misschien beter, enz.? Wanneer je dit soort vragen vaker hebt, kunnen zij een mooie ingang zijn voor een persoonlijk coaching traject.

Een coaching traject is een traject waarbij we samen kijken naar jouw vraag, jouw behoefte en je omgang met zaken die hierbij een rol spelen. Als coach spiegel ik hierbij, ik confronteer je, daag je uit, onderzoek met je, ook zet ik humor en creatieve opdrachten in, om andere aspecten van omgang met wat er speelt in jezelf en de situatie te ontdekken.

Natuurlijk kunnen ook andere vragen bij je spelen zoals: hoe kan ik mij verder ontwikkelen, wat wil ik eigenlijk, vragen over innerlijke onrust, hoe kan ik anders omgaan met werkdruk, hoe kijkt een buitenstaander tegen mijn aanpak aan, en hervinden van inspiratie, kunnen als ingang dienen voor coaching.

Loopbaansupport is als ervaren en professionele dienstverlener actief in voorgaande en andere coaching vragen en helpt je graag om jouw aandachtsgebieden te onderzoeken en richting te geven. Er wordt hierbij tevens gebruik gemaakt van vragenlijsten/testen als dat een bijdrage kan leveren.
Wil je weten wat Loopbaansupport voor jouw specifieke vraag kan betekenen, maak dan een vrijblijvende oriëntatie afspraak van ca. 1/2 uur.

“Bouwen; werken aan wat je bedoeling is”

Invalshoeken

Elk mens is anders en bevindt zich in een andere situatie met een geheel eigen vraag. Daarom bied ik  vanuit meerdere invalshoeken coaching aan, zoals:

 • Sparringpartner om van gedachte te kunnen wisselen en gespiegeld te worden
 • Oriëntatie op je loopbaan; carrière support
 • Next step onderzoek
 • Beter passend werk
 • Intrinsiek weten en doen wat je echt wilt
 • Specifieke vaardigheden ontwikkelen
 • Moeite met bepaalde situaties of collega’s
 • Begrenzen of nee zeggen is lastig
 • Omgaan met veranderingen in je werk
 • Terugkeer na verzuim
 • Verzuim preventie

Vanuit voorgaande of jouw specifieke situatie, wordt met jou afgestemd wat de mogelijkheden zijn.
Jouw intenties en doelen zijn daarbij leidend. Zo krijgt het coachingstraject een bij jou passende en doelgerichte aanpak.

‘Inspectie; rustig, nauwkeurig kijken wat er aan de hand is en waar nu behoefte aan is’

Persoonlijke effectiviteit

Persoonlijke effectiviteit is een individueel coaching traject waarbij we gezamenlijk kijken naar je aanpak in je werk en je functioneren. Het ‘regelmatig sparren’ over je werk, medewerkers, collega’s, aanpak en problemen, blijkt zowel effectief als zinvol in de praktijk van alledag. Ook het niet-werk leven kan hierbij onderwerp van gesprek zijn, juist omdat de twee werelden (werk vs. privé) elkaar soms zo raken. Vragen die een rol spelen zijn o.a. wat doe ik, wat doet de ander, wat is de situatie, waartoe leidt dat en hoe kan en wil ik hier ook anders mee omgaan. Veelal naar aanleiding van het ervaren van bepaalde tegenvallende, lastige, confronterende, zich herhalende en/of verbazende ervaringen. Deze ervaringen kunnen zich zowel in het werk als in andere situaties voordoen.

Situaties

We kijken hierbij gezamenlijk naar de specifieke situaties, jouw typische aanpak daarbij alsmede het gedrag dat we bij jou en de ander tegenkomen. Het traject bestaat uit diverse vormen van reflectie, rollenspel en onderzoekswerk. Het is gericht op verhelderen van wat er bij jou speelt, om vervolgens te verkennen wat er aan alternatieve mogelijkheden is. Veelal leidt dit tot een nieuwe of aangepaste benadering.

Competenties

Omdat coaching mede gericht is op het ontwikkelen van bepaalde vaardigheden/competenties, kan het behulpzaam zijn om te kijken welke jij zoal wilt ontwikkelen.

‘Welke competentie wil jij ontwikkelen de komende tijd?