Activiteiten

Workshops – Training – Inspiratie

De workshops gaan over verschillende thema’s die in jouw dagelijks leven een rol kunnen spelen. Vanuit een onderzoekende houding ontdek je hoe je hiermee ook anders kunt omgaan, en hoe je hier anders naar kunt kijken. Een workshop bestaat uit een dagdeel, een dag, of meerdere dagen. Per workshop is er ruimte voor 4-6 (8 mindfulness) deelnemers

 • Zelf-liefde workshop

  11 september 2020 tot 11 september 2020 Huis ter Heide, praktijk hartsupport
  zelf-liefde ontwikkelen

  fig. zelf-liefde in relatie tot het leven

  Bij de workshop ‘Zelf-liefde ontwikkelen’ ben je een dag bezig met mogelijkheden om de liefde -voor wie je bent als geheel- te ontwikkelen. Je kunt het als begin zien van een traject omdat zelf-liefde hierna nog regelmatig enige aandacht behoeft. Welke aandacht zelf-liefde zoal nodig heeft en hoe je dat vorm kunt geven, is waar deze workshop over gaat. We oefenen binnen een kleine groep van maximaal 6 personen. Ook zullen we regelmatig aandachtsoefeningen doen en creëren zo voor elkaar en onszelf een veilig omgeving met draagvlak voor ieders ontwikkeling en tempo.

  Prijs:     € 80,- voor deze 1-daagse workshop
  Datum:  11 september 2020, 10.00 – 15.30
  Groep:  4-6 personen
  Locatie: praktijk van hartsupport te Huis ter Heide
  Inclusief: workshop, koffie en thee. Exclusief: maaltijden

 • Mindfulness training Huis ter Heide, 17 september 2020

  17 september 2020 tot 12 november 2020 Huis ter Heide, praktijk hartsupport
  Mindful aanwezig

  fig. Jezelf handhaven midden in een overvloed aan prikkels

  De Mindfulness training Huis ter Heide, is een aandacht verdiepende en een innerlijk verfrissende training. De training is op een zodanige manier vormgegeven dat je op een praktische en gestructureerde manier de beoefening van mindfulness eigen kunt maken.
  Het is dan ook een toepassingsgerichte training zodat je al snel van de beoefening van mindfulness in je (werk)leven kunt toepassen, maar ook kunt genieten van de bijdrage van de verdiepende en helende effecten ervan. Mindfulness beoefening biedt je meer dan enkel stressreductie, denk aan aspecten zoals: diepgang, verbinding en inzicht. Bekende bijdragen van mindfulness zijn toename van: innerlijke rust, helderheid, bij jezelf komen en blijven, evenals opvang van je emoties en je soms zo drukke denken. Het wordt ook wel spirituele beoefening genoemd, omdat je meer los komt van het dagelijkse (drukke) denken. Mede dankzij het contact met je lichaam (billen op de stoel en je voeten op de grond) ontstaat meer ruimte in jou en is zo eerder toegang mogelijk met je oordeelvrije besef. Meer info zie: >>> mindfulness.

  Mindfulness training in Huis ter Heide, aanvang 17 september 2020.
  De opzet van de training en de structuur (obv. MBSR/MBCT) evenals de Boeddhistische basis, zijn behulpzaam voor praktische toepassingsmogelijkheden in je leven.
  Er zijn 8* bijeenkomsten,
  -Aanvang:  17 september – 12 november, op donderdagavond 19.30-21.00, in de praktijk te Huis ter Heide.
  -Wekelijks programma (m.u.v. 29 oktober)
  -Kosten: € 295,-*
  -Groepsgrootte min/max: 4/6 personen.
  -Inclusief: koffie, thee, water, informatiemap en opnamemateriaal (Cloud) voor tussentijds oefenen.

  Naast deze groep:
  Individuele training; basis en verdieping.