Activiteiten

Workshops – Training – Inspiratie

De workshops gaan over verschillende thema’s die in jouw dagelijks leven een rol kunnen spelen. Vanuit een onderzoekende houding ontdek je hoe je hiermee ook anders kunt omgaan, en hoe je hier anders naar kunt kijken. Een workshop bestaat uit een dagdeel, een dag, of meerdere dagen. Per workshop is er ruimte voor 4-6 (8 mindfulness) deelnemers

 • Mindfulness training 18 september 2019 te Huis ter Heide

  18 september 2019 tot 13 november 2019 3712 AP, Huis ter Heide
  mindfulness

  fig. mindfulness training 18 september 2019

  De Mindfulness training 18 september 2019 te Huis ter Heide, is een aandacht verdiepende en een innerlijk verhelderende training. De training is op een zodanige manier vormgegeven dat je op een prettige manier de beoefening van mindfulness eigen kunt maken.
  Het is een praktische en vooral ook toepassingsgerichte training zodat je al snel van de beoefening van mindfulness in je (werk)leven kunt genieten, maar ook van de bijdrage van de verdiepende en helende effecten ervan. Mindfulness beoefening biedt je meer dan enkel stressreductie, denk aan aspecten zoals: diepgang, verbinding en inzicht. Bekende bijdragen van mindfulness zijn: innerlijke rust, helderheid, bij jezelf komen en blijven, evenals opvang van je emoties en je soms zo drukke denken. Het wordt ook wel spirituele beoefening genoemd, omdat je meer los komt van het dagelijkse (aardse) denken, dankzij contact met je lichaam (billen op de stoel en je voeten op de grond) ontstaat meer ruimte in jou en is zo eerder toegang mogelijk met je oordeelvrije besef. Meer info zie: >>> mindfulness.

  Mindfulness training in Huis ter Heide, 18 september 2019.
  De opzet van de training en de structuur (obv. MBSR/MBCT) zijn behulpzaam voor praktische toepassingsmogelijkheden in je leven.
  Er zijn 8* bijeenkomsten,
  -Aanvang:  18 september – 13 november*, op woensdagavond 19.30-21.00, in de praktijk te Huis ter Heide.
  -Wekelijks programma (m.u.v. 23 oktober ivm herfstvakantie)
  -Kosten: € 295,-*
  -Groepsgrootte min/max: 6 personen.
  -Inclusief: koffie, thee, water, informatiemap en opnamemateriaal (Cloud) voor tussentijds oefenen.

  *Optioneel, bij voldoende animo: de laatste middag/avond een halve dag extra; ‘Mindful-leven’ (16.00-20.00). incl. eenvoudige broodmaaltijd en soep, € 20,- per persoon.

  Naast deze groep:
  Individuele training; basis en verdieping.
  Incompany training, op aanvraag beschikbaar.

 • Workshop Stralen !

  20 september 2019 tot 20 september 2019 Huis ter Heide, Hartsupport
  Workshop stralen

  fig. stralen, ook al zijn er wolken en schaduw

  Deze 1-daagse Workshop stralen is erop gericht om je betere en mooie kwaliteiten te laten stralen en vooral het besef ervan te verstevigen.
  We verkennen deze dag de beide kanten van stralen; van helemaal wel en ook (helemaal) niet.
  Het is qua opzet een fijn, mooi, warm en verhelderend programma om het goede in je te ervaren en neer te zetten.
  Er zijn verschillende oefeningen die je proces kunnen ondersteunen; in tweetallen, en delen binnen de groep.
  We zijn met een kleine groep van 4-6 mensen, locatie: Huis ter Heide

  Datum: 20 september, aanvang: 10.00 uur, einde: 16.00 uur
  Kosten: € 60,-
  Inclusief: koffie thee, water,
  Exclusief: lunch

 • Nieuwe gewoonte (neurale pad) bekrachtigen

  27 september 2019 tot 27 september 2019 Huis ter Heide, Hartsupport
  het nieuwe neurale pad bekrachtigen en verstevigen

  Nieuwe neurale paden toevoegen

  ‘Het nieuwe neurale pad bekrachtigen’ is een 1 daagse workshop. Deze workshop biedt een ‘boost’ aan de bestendiging en bekrachtiging van een gewenste veelal nieuwe gewoonte (neurale pad). Vooral passend als je al enige energie en aandacht aan je ontwikkeling hebt besteed. Dan heb je waarschijnlijk ontdekt hoe je oude -veelal negatieve- ideeën en gewoontes zich toch nog (regelmatig) kunnen opdringen in je dagelijkse leven, ondanks je besef gebaseerd op inzicht. Omdat deze ideeën en gewoontes hun oorsprong hebben in (oude) gecompliceerde ervaringen met je ouders of opvoeders, ligt in de huidige tijd dan ook een mooie kans voor aanpassing.

  Ons aanwezige besef en inzicht, van onze achterhaalde ideeën en gewoontes, zijn hierbij de ingang voor de workshop. Blijkbaar zijn we nog regelmatig geneigd het ‘oude spoor’ te volgen, daarom is het nu tijd voor bekrachtiging van het nieuwe spoor!
  Deze workshop is erop gericht om de nieuwe sporen in je emotionele geheugen een extra boost te bieden. Er wordt gewerkt met technieken die op de diepere lagen van ons bewustzijn doorwerken, naast technieken voor de meer oppervlakkige cognitieve lagen. Met de aangereikte handvatten kan je het nieuwe pad zelf vervolgens bestendigen. Deze benadering is mede gebaseerd op inzichten in de flexibiliteit en aanpasbaarheid van onze ‘neurale paden’ in ons (onder)bewustzijn. Het programma richt zich ‘s ochtends nog enigszins op het ‘oude’, in de middag ligt het accent meer op verdiepen en verstevigen van ‘vernieuwd inzicht’ en op ‘het nieuwe spoor’.

  Zie ook de blog over dit onderwerp: https://hartsupport.nl/blog-hartsupport/

  Prijs:     € 75,- voor deze 1-daagse workshop
  Datum:  27 september 2019, 10.00 – 16.00
  Groep:  4-6 personen
  Locatie: praktijk van hartsupport te Huis ter Heide
  Inclusief: workshop, koffie en thee. Exclusief: maaltijden