Activiteiten

Workshops – Training – Inspiratie

De workshops gaan over verschillende thema’s die in jouw dagelijks leven een rol kunnen spelen. Vanuit een onderzoekende houding ontdek je hoe je hiermee ook anders kunt omgaan, en hoe je hier anders naar kunt kijken. Een workshop bestaat uit een dagdeel, een dag, of meerdere dagen. Per workshop is er ruimte voor 4-6 (8 mindfulness) deelnemers

 • Mindfulness training Driebergen, 12 september

  12 september 2018 tot 7 november 2018 Driebergen, Hartsupport
  Mindfulness training Driebergen, 12 september

  fig. rust en helderheid..

  De Mindfulness training Driebergen, 12 september 2018, is een aandacht verdiepende en een innerlijk verhelderende training. Het is op een zodanige manier vormgegeven dat het een prettige manier blijkt om je de beoefening van mindfulness eigen te maken.
  Het is ook een praktische en toepassingsgerichte training zodat je al snel van de beoefening van mindfulness in je leven kunt genieten, maar ook van de bijdrage van de verdiepende en helende effecten ervan. Mindfulness beoefening biedt je meer dan enkel stressreductie, denk aan aspecten zoals: diepgang, verbinding en inzicht. Bekende bijdragen van mindfulness zijn: innerlijke rust, helderheid, bij jezelf komen en blijven, evenals opvang van je emoties en je soms zo drukke denken. Het wordt ook wel spirituele beoefening genoemd, omdat je meer los komt van het dagelijkse (aardse) denken in volledig contact met je lichaam (voeten op de grond), is er ruimte voor een nieuwe wijsheid. Meer info zie: >>> mindfulness.

  Mindfulness Driebergen, 12 september 2018.
  De opzet van de training en de structuur (obv. MBSR/MBCT) zijn behulpzaam voor praktische toepassingsmogelijkheden in je leven.
  Er zijn 8* bijeenkomsten,
  -Aanvang: 12 september – 7 november*, op woensdagavond 19.30-21.00.
  -Wekelijks programma (m.u.v. 24 oktober ivm herfstvakantie)
  -Kosten: € 295,-*
  -Groepsgrootte min/max: 6 personen.
  -Inclusief: koffie, thee, water, informatiemap en opnamemateriaal (Cloud) voor tussentijds oefenen.

  *Optioneel, bij voldoende animo: de laatste middag/avond een halve dag extra; ‘Mindful-leven’ (16.00-20.00). incl. eenvoudige broodmaaltijd en soep, € 20,- per persoon.

  Naast deze groep:
  Individuele training; basis en verdieping.
  Incompany training, beschikbaar.

 • Workshop Stralen !

  12 oktober 2018 tot 12 oktober 2018 Driebergen, Hartsupport
  Workshop stralen

  fig. stralen, ook al zijn er wolken en schaduw

  Deze 1-daagse Workshop stralen is erop gericht om je mooiste kwaliteit te laten stralen en vooral te verstevigen.
  We verkennen deze dag de beide kanten van stralen; van helemaal wel en ook (helemaal) niet.
  Het is qua opzet een fijn, mooi, warm en verhelderend programma om het beste in je te ervaren en neer te zetten.
  Er zijn verschillende oefeningen die je proces kunnen ondersteunen; in tweetallen, en delen binnen de groep.
  We zijn met een kleine groep van 4-6 mensen.

  Datum: 12 oktober, aanvang: 10.00 uur, einde: 16.00 uur
  Kosten: € 60,-
  Inclusief: koffie thee, water,
  Exclusief: lunch

 • Nieuwe gewoonte (neurale pad) bekrachtigen

  2 november 2018 tot 2 november 2018 Driebergen, Hartsupport
  het nieuwe neurale pad bekrachtigen en verstevigen

  Nieuwe neurale paden toevoegen

  ‘Het nieuwe neurale pad bekrachtigen’ is een 1 daagse workshop. Deze workshop biedt een ‘boost’ aan de bestendiging en bekrachtiging van je gewenste gewoonte (neurale pad). Vooral passend als je al de nodige energie en aandacht aan je ontwikkeling hebt besteed. Dan heb je waarschijnlijk ontdekt hoe je oude -veelal negatieve- ideeën en gewoontes zich toch nog (regelmatig) kunnen opdringen in je dagelijkse leven, ondanks je besef gebaseerd op inzicht. Omdat deze ideeën en gewoontes hun oorsprong hebben in (oude) gecompliceerde ervaringen met je ouders of opvoeders, ligt hier dan ook een mooie kans voor vernieuwing.

  Ons aanwezige besef en inzicht, in onze achterhaalde ideeën en gewoontes, zijn dan ook de ingang voor de workshop. Blijkbaar zijn we nog regelmatig geneigd het ‘oude spoor’ te volgen, daarom is het nu tijd voor bekrachtiging het nieuwe spoor!
  Deze workshop is erop gericht om de nieuwe sporen in je emotionele geheugen een extra boost te bieden. Er wordt gewerkt met technieken die op de diepere lagen van ons bewustzijn doorwerken, naast technieken voor de meer oppervlakkige cognitieve lagen. Met de aangereikte handvatten kan je het nieuwe pad zelf vervolgens bestendigen. Deze benadering is mede gebaseerd op inzichten in de flexibiliteit en aanpasbaarheid van onze ‘neurale paden’ in ons (onder)bewustzijn. Het programma richt zich ‘s ochtends nog enigszins op het ‘oud zeer’, in de middag ligt het accent meer op verdiepen en verstevigen van het ‘vernieuwde inzicht’ en op ‘het nieuwe spoor’.

  Zie ook de blog over dit onderwerp: https://hartsupport.nl/blog-hartsupport/

  Prijs:     € 75,- voor deze 1-daagse workshop
  Datum:  2 november 2018, 10.00 – 16.00
  Groep:  4-8 personen
  Locatie: werk -en woonkamer bij hartsupport te Driebergen
  Inclusief: workshop, koffie en thee. Exclusief: maaltijden