12 april 2023 13:00
Afstand ervaren, bewust of onbewust, feitelijke afstand of ervaren afstand.. het proces van Distantiëren verkennen

Door het proces van distantiëren te verkennen in onszelf; hoe doe ik dat waar leidt dat toe en hoe komt dat.. kan intimiteit met onszelf en anderen toenemen

In deze workshop van een halve dag, zullen we de –ervaring van afstand- tot iets of iemand verkennen wat als een proces van distantiëren kan worden gezien.
Niet zozeer omdat het ervaren afstand niet zou mogen als wel om te ontdekken wat -dat wat het betreft- met ons doet en wat maakt dat wij hiertoe een afstand ervaren.
Omdat afstand en intimiteit als tegengesteld kunnen worden gezien, kan het proces van observeren juist tot verbinding leiden. Niet omdat de situatie of persoon hierdoor verandert, maar wel omdat we dit anders kunnen gaan ervaren.
De gehele workshop draait om ‘ervaren’ en dat is een persoonlijk proces. Dit proces kunnen we met de zorg en aandacht van een kleine groep verkennen en de ervaringen delen. Het delen en naar elkaar luisteren, maakt een essentieel onderdeel van de workshop uit. Het observeren doen we vanuit een ‘stille stand’ onder meer met behulp van mindfulness, waardoor we toegang kunnen krijgen tot ons vrije observatievermogen.

Middag bijeenkomst woensdagmiddag:
aanvang:     12 april 2023, 13:00 – 16:00
kosten:         € 40,-
min/max:      4/6 deelnemers
meenemen: indien gewenst meditatiekussen of bankje, kan ook op aanwezige stoel
inclusief:       informatie, thee/ water